您当前的位置: 首页>> 教学科研>> English Corner
我迟到了的英语表达
时间:2013-11-18   点击量:

我迟到了这么说——

(各种听力考试涉及内容哈!)

航空学院英语教研小组

最简单的礼貌用语:

I'm sorry I'm late. 真抱歉我迟到了。
Sorry to have kept you waiting.
很抱歉让大家等我一个人。

如果是自己开车,理由非常多:

I ran out of gas. 我要去加油。run out of gas燃料耗尽
I got lost
. 我迷路了。我们zoro擅长迷路。
I don't have GPS.
我没有全球定位系统。GPS Global Position System
I missed
my exit. 我错过了高速(高架)出口。
There was
construction. 碰上修路了。

There was an accident. 遇上车祸了。
It was farther than I thought.
这地方比我想得远多了。
I couldn't find a parking spot.
我找不到停车位。

如果不是自己开车,大众交通工具更容易摊上事:

I couldn't get a taxi. 我打不到车。
The bus was late.
公交车晚了。
I missed
the bus. 我没挤上公交车。
I was stuck
in traffic. 遇上堵车了。

交通状况我控制不了,生病我也控制不了啊:

I feel sick. 我病了;我感觉不舒服;我想呕吐;我觉得恶心。
I don't feel well. 我不舒服。
I'm a little under the weather.
我身体有点不适。人不太舒服,身体不适。
My skin
is breaking out. 我皮肤过敏了。
I'm
dizzy. 我头晕。
I'm so dizzy I can't stand up.
我晕得站也站不起来。
I have a headache. = My head hurts.
我头痛。
I feel sick
to my stomach. 我胃痛。

这还不算,我是有朋友的人好吗,而且我有时是活雷锋,我要帮助别人好吗!

I had to drop someone off. 我要送个朋友。

drop off [口语]从车上卸下;(…)下车,从(交通工具)上下来:

Drop me off at next stop.请让我在下一个站下车。

My last appointment ran over. 我上一个约会耽搁了。ran over超过

实在不行,我承认我是个不靠谱的人好了吧,睡过头什么的也不是没发生过。
我就是这么不靠谱一人怎么着:

I overslept. 我睡过头了。oversleep

My alarm didn't go off. 我的闹钟没响。

go off发出特种声音:

My alarm went off at 6 A.M. 我的闹钟在早晨六点闹。
I
misjudged the time. 我看错时间了。 vi判断错vt.对……错误判断
I lost track of time.
忘了时间了。
I had to get money.
我去取钱了。
I had to run an
errand. 有事要办

针对迟到的常用提问:

Why are you late, Jim?

Can you explain to me why you were late?

Let you explain why you were late.

I wonder why you are late.

Why did you come to school so late this morning?

Ok, tell me why you were late today.

Why are you late for school every day?

Can you tell me why you are late?

Can you explain why you were always late for class?